Din kurv (0)

Er du afhængig af at være på?

Det troede jeg faktisk ikke selv, at jeg var. Afhængig altså. Det var før, at jeg tog på mit første Silent-yogaretreat, hvor computere i diverse formater og telefoner var bandlyste. Ups. Jeg skal da lige love for, at jeg havde kløen i fingrene. En tilstand som nok bedst - og mest ærligt - kan beskrives som abstinenser. Jeg blev rastløs og irritabel. (Heldigt for de andre at vi ikke måtte tale sammen ;)).

Modstanden begyndte at aftage efter et par dage. Først der kunne jeg give rigtig slip og for alvor komme ned i gear og vende fokus indad.

Det var faktisk en meget tankevækkende oplevelse, hvor jeg erkendte min 'afhængighed', og det har efterfølgende fået mig til at overveje mine online- og mobilvaner.

En af mine måder at 'digital detoxe' på er at tage på Silent og Yoga Retreats et par gange om året. En Digital Sabbatical, hvor jeg trækker stikket. Jeg forsøger også at slukke for mobilen i weekenden og kun tjekke mails 1-2 gange om dagen. Det er ikke altid at det lykkes - LÆS: at jeg kan holde det - men når det lykkes, så kommer der en anden ro over mig og i hele mit system.

 

Hvad gør du? Bliver du også rastløs, hvis du ikke kan tjekke mails? Har du lavet regler for, hvornår du er ON and OFF-line?

Rosenvængets Allé 7B 2100 København Ø, Danmark

Vi modtager...