Din kurv (0)

3 tips til at blive en mere rummelig mor

Er der noget, der står som det største vendepunkt i mit liv, så var det, da jeg blev mor. Jeg husker stadig følelsen af at komme hjem til lejligheden med Frederik, vores ældste, nu i mine arme. Følelsen af at wauv, nu er det alvor, vi har ansvaret for et lille nyt menneske. 

Det har været en hjerteåbnende oplevelse at blive mor på flere måder end jeg selv helt forstår. Der har været mange erkendelsesfaser i mit moderskab. De første år som mor, syntes jeg faktisk var ret svære at navigere i. Særligt i forhold til mine egne forventninger til mig selv.

Ofte bliver jeg spurgt til råds omkring det at blive mor, men ved du hvad, der er så mange måder at være mor på, så det vil jeg nødig give råd om. Hvad der virkede for mig, virker ikke nødvendigvis for dig. Derfor tager de tre tips, du får her snarere udgangspunkt i nogle refleksioner over, hvad der har hjulpet mig til at blive en mere rummelig mor:

1) Sæt tempoet ned. Når vi har (for) travlt sætter det sig i kroppen, og vi bliver lettere irritable. For meget travlhed lukker os ned og gør os hårde i filten.

2) Øv dig i at være tilstede. Multi-tasking er en myte! Vores børn er som små antenner, og de ved med det samme, hvis vi kun er tilstede fysisk. Når vores opmærksomhed er optaget af flere ting samtidigt, går det ud over vores empati og vores indlevelsesevne går fløjten.

3) Sæt tid af til at mærke dig selv hver dag. Om det så bare er 3 minutter. Luk øjnene, træk vejret ned i maven og mærk hvordan du har det fysisk, mentalt og følelsesmæssigt. Jo mere connectede vi er med os selv, jo bedre bliver vi til at rumme os selv og navigere i vores følelser og på den måde bliver vi også bedre til at rumme vores børn. Også når vi synes, de er krop umulige.

Min yogapraksis har klart også hjulpet mig meget i mit moderskab. Ikke bare den fysiske del af min praksis men også den mentale og følelsesmæssige del. Mine studier af yogafilosofi, anatomi, psykologi, biologi mv. har givet mig en større forståelse af, hvordan vi fungerer. Både som børn og voksne. Det har inspireret mig og gjort mig klogere på, hvordan vi kan skabe mere rummelige og intime relationer med vores børn.

Jeg øver mig hver dag!

 

Rosenvængets Allé 7B 2100 København Ø, Danmark

Vi modtager...