Din kurv (0)

Tør du se døden i øjnene?

Jeg er netop kommet hjem fra Silent Retreat med min lærer Sarah Powers. Hver morgenen starter vi undervisningen med at citere nogle vers, hvor vi blandt andet bliver mindet om, at vi alle skal dø en dag. I starten blev jeg lidt ubehageligt til mode, ja jeg blev faktisk lidt provokeret. Hvorfor så morbidt? Kan vi ikke fokusere på noget mere positivt?

Men med tiden er jeg begyndt at forstå meningen bag. For det er jo rigtigt. Vi er her kun for en kortere periode. Hvornår vi skal herfra er uvist. Og med den viden, hvad er så aller vigtigst? Jeg tror mange af os ville prioritere anderledes, hvis vi som en daglig praksis mindede os selv om, at livet er lige nu. At vi er utroligt privilegerede over at vågne op til endnu en dag.

Vores søn, Frederik på 9 år, er også begyndt at blive meget bevidst om døden. Om at vi ikke er her for altid. Det er tit inden han skal sove, når vi  ligger i hans seng og taler om dagen, der er gået, at han kan blive helt ked af det ved tanken om, at vi ikke skal være sammen altid. Den tanke har jeg det også selv dårligt med, men i stedet for at fortie det, eller slå det hen, så taler jeg med ham om, hvor heldige vi er at have andre mennesker i vores liv, som vi elsker så højt, at vi bliver kede af det ved tanken om, at det ikke skal være sådan altid. Vi snakker om at alle skal dø på et tidspunkt, og at det netop derfor er så vigtigt, at vi husker på, at bruge livet på at lave noget, der gør os glade, at hygge os og lave ting sammen, som vi godt kan lide. At være gode mod hinanden i stedet for at skændes og slås. At vi husker af leve livet, så det giver mening og føles godt i maven.   

Så se døden i øjnene og mærk efter, hvad der er mest vigtigt for dig - og prioriter så dit liv derefter!

Rosenvængets Allé 7B 2100 København Ø, Danmark

Vi modtager...