Din kurv (0)

Skru op for din indre guidance

 

Når vi skal tage en stor beslutning eller står ved en skillevej, så får vi gerne det råd, at vi skal følge vores mavefornemmelse. Men hvad nu hvis kontakten indadtil har været negligeret så længe, at der ikke umiddelbart kommer noget svar?

Mange kvinder fortæller mig, at en af deres største udfordringer, er, at de ikke længere kan mærke sig selv. De har været så fokuserede på at gøre 'det rigtige', passe ind, følge med, passe godt på ungerne, været opmærksomme på andres behov over egne, og har i farten glemt at nære den vigtigste relation af alle. Den indadtil. Relationen med os selv. Uden den mister vi gnisten, og så kan vi hverken være noget for os selv eller andre. Når vi gentagne gange overhører eller overdøver vores indre guidance, så lukker den lige så stille ned.

Da jeg startede med at dyrke yoga, levede jeg primært oppe i mit hoved og jeg tænkte ikke så meget over den visdom, der lå g(l)emt i min krop. Og lad mig slå det fast med det samme: Man kan sagtens lave yoga og meditere UDEN at komme i bedre kontakt med sit indre. Er vi ikke opmærksomme og finder gode lærere, kan yogaen nemt blive (endnu) en raffineret metode til at forsøge at fixe og kontrollere os selv, vores krop og følelsesliv på. 

At få en bedre kontakt med vores indre guidance, kræver at vi er villige til at begynde at leve mere indefra og ud. At vi begynder at bekymre os mindre om, hvad andre tænker og fokuserer mere på, hvad der føles rigtigt for os. At vi er villige til at lytte og mærke ind efter. Ingen siger, at det er en nem proces. Vores indre vise kvinde kan være nådesløs ærlig. Hun gør os opmærksom på alle de gange, hvor vi bevidst eller ubevidst har overhørt hende. Som eksempelvis de gange, vi ikke fik sagt fra, når det var det, vi havde allermest lyst til. De gange vi sagde ja, men mente nej. De gange vi fortsatte i et hæsblæsende tempo, selvom kroppen var ved at segne etc.

Okay hvad så nu tænker du måske? Hvordan skruer jeg op for min indre guidance igen? Jeg sidder ikke inde med sandheden, men noget af det, der har virket for mig er et skønt miks af følgende:

1. SÆT DIN INTENTION: Fortæl din indre guidance, din intuition, eller hvad du foretrækker at kalde den, at du er klar. Bed hende skrue op for volumen, så du bedre kan høre hende. Selv kan jeg godt lide af tænke på min intuition som en indre vis kvinde, der guider mig på min færd.

2. GROUND DIN OPMÆRKSOMHED: Sæt tempoet ned. Kom ud af hovedet og ned i kroppen. Dans. Tilbring mere tid i naturen. Lav yoga hvor fokus mere er på, hvordan det føles i kroppen, end hvor dybt du kommer i stillingen. Træk vejret heeelt ned i maven. Tag flere pause. Tune ind. Åben op for dine sanser og sensitivitet.
 
3. CHECK IND: Check ind regelmæssigt. Gerne dagligt. Helst fra morgenstunden inden dagen for alvor går i gang og inden, du tjekker telefon, mail og sociale medier. Læg i sengen eller sæt dig et sted, hvor du kan sidde stille for dig selv. Luk øjnene. Træk vejret blødt og vend fokus indad. Mærk hvordan din krop føles, hvilke tanker der fylder, og hvordan du har det.

4. LYT. Din indre guidance kommunikerer med dig gennem din krop, dine følelser, dine drømme og længsler mv. Lær at genkende hendes måde at kommunikere med dig på. Vær opmærksom på, hvilke budskaber hun forsøger at få igennem til dig. 

5. TIME-OUTS: Sæt tid af til fordybelse. I et moderne kvindeliv, kan det være svært at prioritere alene tid og fordybelse i hverdagen. Netop derfor er det vigtigt, at du regelmæssigt sætter tid af i kalenderen, hvor du kan prioritere dig selv, dit velvære og kontakten med din indre guidance.

Rosenvængets Allé 7B 2100 København Ø, Danmark

Vi modtager...