Din kurv (0)

Jeg orker ikke mere!

Kender du de dage, hvor følelsen af ikke at orke mere overskygger alt andet? Det gør jeg. Og jeg er ikke længere flov over at indrømme det. Det var jeg engang, fordi jeg troede, at der var noget galt med mig, når jeg havde det sådan. Jeg havde en forventning om, at jeg kunne være på og være produktiv nærmest non-stop. Min indre pusher fortalte mig, at der ikke var tid til at slappe af og lade op...  

Det var inden, at jeg lærte vigtigheden af at leve i overensstemmelse med mine kvindelige rytmer.

For helt ærligt, hvad tjener det at presse os selv over evne? Hvis vi bliver ved med at presse os selv og overhøre vores krops signaler, overhøre vores indre guidance, så går det ud over vitaliteten, og vi ender med at blive syge. Stress sætter ind som en dominoeffekt, der sætter vores fintfølende hormonsystem ud af balance til skade for vores gode humør, vores sexdrive, frugtbarhed mv.

Nu tænker du sikkert: 'Jamen i mit job eller i mit liv, er jeg altså nødt til at give den en ekstra skalle for at kunne følge med.' Og det er også okay, for perioder med meget om ørerne er ikke i sig selv dårligt. Sådanne perioder medvirker til, at vi yder en ekstra indsats, udvikler os og øger vores kapacitet. Problemet opstår, når vi nedprioriterer eller helt udelader pauserne ind imellem til at regenerere og lade op. Hvis du føler dig totalt drænet, når du når i mål, har det så været en succes? Måske udadtil, men hvis det er på bekostning af dit sprudlende jeg, er det så det værd? For at lære dig selv og dine grænser bedre at kende, er det værd at overveje:

Hvordan ved du, at du har presset dig selv for hårdt?
Hvordan ved du, når du har nået grænsen?
Hvordan passer du på dig selv i en moderne hverdag, hvor du kan være på 24/7?
Hvordan lader du op og nærer din feminine sjæl?

Når følelsen af ikke at orke mere viser sit ansigt nu, så ved jeg, at det er mit indre, der forsøger at fortælle mig, at det er tid til at sætte tempoet ned. Hun sender mig  advarselstegn a la spændinger i nakken, tunghed i hovedet, træthed i kroppen. Det er nogle af de tegn, som jeg får, når min grænse er ved at være nået. Jeg ved, at de skal tages alvorligt, for ellers begynder min krop for alvor at tale med store bogstaver.

Når vi er der, hvor vi begynder at føle os drænede for energi, kan vi sjældent mærke, hvad der er godt for os. Vi kan ikke træffe gode beslutninger, hverken for os selv eller andre, og så er det på høje tid med en time-outEn refleksionspause, hvor vi i stedet for at gøre følelsen af ikke at orke mere eller gøre os selv forkert, overvejer, hvad det egentlig handler om. Hvor er det, at jeg ikke er tro mod mig selv og prioriterer optimalt? For på den måde at bruge følelsen konstruktivt til at guide dig på rette spor igen. Om det forgår i sofaen, på yogamåtten, meditationspuden eller i skoven betyder ikke så meget, bare det virker for dig.

Rosenvængets Allé 7B 2100 København Ø, Danmark

Vi modtager...